отец Серафим Роуз

serafim rose platina

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) – Писмо 50-то

1-ви/14-ти јуни, 1970 година Света Педесетница Почитуван брат во Христа, Даниил [Олсон], Се молам ова писмо да те најде во добро здравје и во благодатта на Светиот Дух, на Празникот кој денес го…

serafim rose platina

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 49-то

27-ми мај / 9-ти јуни, 1970г. Св. маченик Ферапонт   Почитуван отец Никита, Благослови нè, Оче! Веќе два дена како сме поплавени од поројна бура, која нè отсече од светот, правејќи го патот…

serafim

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 48-мо

26-ти мај / 8-ми јуни 8, 1970г. Свети Георгиј Новомаченик   Драг отец Михаил [Азкул], Благослови нè, Оче! Го добивме безбедно вашиот ракопис, исто така, и поправките. Со сигурност ќе го испечатиме. Тоа…

serafim rose sell

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 47-мо

21-ви мај / 3-ти јуни, 1970 година. Г-дин Алекс В. Кател Здружение Св. Тихон, инк. 598 15-та Авенија Сан Франциско, Калифорнија 94118 Почитуван господин Кател, Минатиот петок, вечерта, се вративме во Платина со…

ioann-shanhayski

Православното богословие на Свети Јован Шангајски – отец Серафим Роуз

Пред неколку години, Ама од еден манастир на Руската Православна Црква, жена со праведен живот, одржала проповед за време на (Успенскиот) пост на Пресвета Богородица. Со солзи во очите ги преколнувала своите монахињи…

serafim

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 43-то

5ти/18ти мај, 1970г. Света Ирина Почитувани Крег и Сузан, Христос воскресна! Ве молам простете ми за ваквото доцнење на одоговорот – само што навистина има премногу да се сработи! Им пишав на Владимир…