Видео

Старец Јосиф Исихаст

Превод: Протоѓакон Драган Ѓоргиевски Техничка обработка: Елена Стојановски

Твојот Крст

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол)

(Филм) Излечи го стравот – Свети Лука (Воено-Јасенецки)

Во филмот „Излечи го стравот“, се прикажува драматичната судбина на големиот хирург и свештенослужител Валентин Филексович Воено-Јасенецки (Свети Лука Кримски). Младиот доктор Валентин Филексович Воено-Јасенецки, заедно со својата сопруга и четирите деца, доаѓа…