отец Серафим Роуз

serafim rose sell

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 35-то

17/04 април, 1970 Св. Јосиф и Георгиј Драг отец во Христа, Серафим [Бобиќ], Благослови, отче! Радувајте се во Господа! Не можеш да си ја замислиш радоста и воодушевувањето кога го добивме твоето писмо…

serafim rose

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 34-то

  3/16 Април, 1970 Свети Никита Почитуван Отец Давид [Блек]! Ти благодариме за твоето писмо, кое го добивме истовремено со февруарското издание на „Православна Црква.“ Не кажа што мислиш за нападот на отец…

serafim

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 32-ро

Март 23 / април 5, 1970 4-та недела од Великиот пост Почитуван Отец Давид [Блек]! Ви благодарам за вашето писмо, кое го прочитавме со голем интерес. Ја цениме вашата искреност во разговорот со…

pechatnica rose

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 30-то

Март 16/29, 1970 3-та Недела од Великиот Пост Драг во Христа, отец Фотис, Радувај се во Господа! Испраќаме поздрави во името на Господ Исус Христос. Многу бевме среќни што добивме одговор, и уште…

rose

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 29-то

Март 8/21, 1970 Св. Теофилакт Ваше Преосвештенство (eпископ Теодосиј од Алјаска): Ви благодариме за Вашиот учтив одговор на нашето писмо, пратено преку отец Давид Блек. Особено сме трогнати од иконата на Св. Теодосиј,…

serafim rose sell

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 28-мо

18 февруари/3 март 1970г. Драг Oтец Давид (Блек)! Само што ги примивме првите три изданија на „Православна Алјаска“ и по тој повод би сакале да споделиме неколку размислувања со вас. Toa е добар…