Медиуми

gavriil

Старец Гавриил Ургебадзе – Мама Габриели /ФИЛМ

Наш современик, грузиски светител, кој со своето „безумство“ го исмеал безумството на светот, старец Гавриил Ургебадзе (26.08.1929 – 02.11.1995) е уште еден од столбовите, кои засветлиле во постсоветска Грузија.

MAJA_VLADIKA_PETAR_002

Опасностите ги демнеат младите уште пред да созреат

На 12 јуни 2013 година во црквата „Пресвета Богородица” беа доделени наградите од литературниот конкурс „Велигден – празник над празниците” на кој учество зедоа ученици од целата држава. Децата ги поздрави Владиката Петар, кој рече дека на овој начин децата нема да ги покажат само способностите, туку и добрите намери. На децата им порача да истраат во овие тешки времиња на огромна духовна криза.

повеќе