Сестра Васа

Sister-Vassa-IN

Дали молитвата навистина делува? – Сестра Васа Ларин

Еден млад човек од Америка ми постави прашање: „Навистина ли Бог се вмешува во нашиот живот, кога Му се молиме за да ни дарува сила и мир, на пример? Некогаш мислам дека, иако…

josif i nikodim

Малата служба на Јосиф и Никодим

Потоа Јосиф од Ариматеја, таен Исусов ученик, поради страв од Јудејците, го замоли Пилата да го симне телото Исусово и Пилат му дозволи. Тој дојде и го симна телото Исусово. А дојде и…

photo_verybig_773564-1

11 Септември – Триумф на неправдата

Во оваа епизода, На кафе со сестра Васа ќе се запознаеме со житието на св. Теодора Александриска и со тоа, кој е начинот да се справуваме со неправдите во нашиот живот.

sister vassa

Чие царство?

„Да дојде царството Твое…“ (Мт. 6, 10)

Sister-Vassa-IN

Недела на слепиот – на кафе со сестра Васа

Накратко, за нашето слепило, од Адам до Ајнштајн, ќе слушнеме во десетминутното видео, На кафе со сестра Васа, во Виена.

Sister-Vassa-IN

Недела на Самарјанката – на кафе со сестра Васа со МАКЕДОНСКИ ПРЕВОД

… И така, дојде Исус во самарјанскиот град, наречен Сихар, близу до земјиштето, што му го даде Јаков на сина си Јосифа. Таму беше изворот на Јакова. И Исус, изморен од патот, седна…

dthumb

Православието не е религија на стравот

(Интервју со сестра Васа, 28-ми октомври 2009 г) На нашите читатели им го претставуваме интервјуто со сестра Васа Ларин, ќерка на свештеник и монахиња во Задграничната Руска Православна Црква (понатаму во текстот РЗПЦ)…

Sister-Vassa-IN

На кафе со сестра Васа – 22 епизода, Недела на св. Григориј Палама

Вашата кафе пауза, споделете ја со сестра Васа од Австрија, која ќе ни зборува за Неделата на св. Григориј Палама. (со македонски субтитли)