11 Септември – Триумф на неправдата

Во оваа епизода, На кафе со сестра Васа ќе се запознаеме со житието на св. Теодора Александриска и со тоа, кој е начинот да се справуваме со неправдите во нашиот живот.

(Триумфот на неправдата, во нашиот календар се поклопува со Отсекувањето на главата на свети Јован Крстител)

 

(Достапни се преводи на 10 јазици, меѓу кои и на македонски)