поезија

starecgavrilsvetogorec

Здогледав

на човекот Зборот кој мирно се слеваше од твоите усни како да самуваше, до нас тивко наминуваше на тивок летен ветер наликуваше.

0-02-04-53ada5c1c6002447f52be63a80755ac6f2112a285dbf6f2e2e086e4742560bd8_full

Акатисти и Икони

Сè почна Кога благодатта стана медоточна Излевајќи се врз глави млади Посака да чуе глас од човек кој не стари

0-02-05-ce667cd3a13b65f3c226243f5d30c8c84122785c715490b209d351de5b0b7a4d_full

Духот – втора мисла

Поврати се! Не се борам, Не е моја борба – Промрмори човекот, Друго не помисли, Зошто не го слушна одекот.

IMG_0459

Сепак… – од збирката Манастирски води

Гледам во далечина Сепак не догледувам, Пред мене е рамнина Сепак претстои планина.

slika utro

Раскол

Те сретнав недалеку Само не измерив далечина Се разминавме за малку Иако надвор беше полна месечина.

ewryh

Поплака – песна

Не престануваат молњите А уште помалку искрите Нема крај на приговорите И така во недоглед се неволјите.

gjse

Гласот од пустината

Денес не замирај те молиме – не молкнувај, запрети покарај со вистината удостојувај.

0-02-05-f10c1825e2f0bcf60c54fc6af00836ab5c3bdf2936a8ece77fb86dcb1e6c81d3_full

Народи

Кога раскажавте за себе Кога се протумачивте, Побаравте корени свои Изнедрени во мисли умствени ?