поезија

slepche

Ѕидот

Со различни имиња го именуваат На повеќе начини го разбираат Повеќе неубаво го толкуваат А на некого му служи и за плачење.

slepche winds

Ветришта

„Јас не познавам Христос Грчки, Руски, Англиски, Арапски… Христос за мене е Сè, надкосмичко Битие. Во Светото Писмо често се кажува дека Христос умре за целиот свет, за гревовите на целиот свет.

0-02-04-69c67674eb9fe0ff9efb0de96da48920a997583c87ce50f10c92c40445e16154_full

Драма

Многуглаголиви говорници повишиле гласови до небеси, рашириле раце до немајкаде мисли им одлутале во беспаќе.

0-02-05-0a00bd34c50b2a3cebdf1681d5b5832c30c2c9ac861eb6670f47bee3a1537d23_full

Сенка

  Ме следат зборови Искажани од усти човечки, Ме следат очи натажени Обвинувачки погледи

Rozhdestvo

РАЃАЊЕ

Се создаваш божествено со допир на девственост во утроба топла, мајчина.

sveti naum

Помеѓу

Св. Наум

0-02-04-5a087b4995527ccce48735e7994c10857554f183ead5932aad1f1b9ed654e503_full

Нема

Не сакам да пишувам песни тажни, кои хранат очи влажни ненамерно ги обликувам.

0-02-05-c29ba14243ac4d4d7c5352c4559900b3d38ff8537f3e1f6c9c2c47bb65ed4f45_full

Не сонувај

Кој ли ме разбуди во ноќва? Кој ли немир се спушти над мојата глава сонлива Дали е тоа заборавен грев Несознаен во моето срце Или е тоа голем змев Чиј здив треба да…