поезија

deer

Светете!

Светете. И кога ќе останете сами, и кога тоа изгледа како единствена светлина во мракот.

slepche

Ликот

на Св. Архангел Михаил

slepce

Лек

Не сум сигурен, А слушнав од некаде Не е најприфатен А се употребува од немајкаде

sveta-ekaterin

Прстен

Св. Екатерина Tивко ветре нѝ испраќаш очи сонливи да нѝ размрдаш, од зачмаеност нè подигнуваш насмевка од небо нѝ подаруваш.

slepche

Крик

Мака ми го фати грлото Болка ми ги стега градите И стравот бега од мене Јас полека се спуштам кон врелото.

0-02-05-9f345e1ca5cdaa9ff075dcdf5e6063562cda3bcac7808c12c06763a38f0e98d5_full

Извор

Тргна Продолжи, не врти се, Не се навраќај Подобро не барај. Еве уште малку Овие три дена Па тргни надалеку Под полна месечина Ќе те прати Нивната молитва.

0-02-05-b52444aa9e5be00569cf319e960fc2037d199f8c70887b57c45066ba046ca671_full

ЗАБОРАВЕНИ

Погледот кажува сè Изгледот отсекогаш само мамеше Не се оддалечуваше од мене Со благодатта ме галеше.

0-02-05-44adc433a4b1d6296ed8d586036f3095d9e9280678fbc7793cd055cdf673fe98_full

Тебе ти зборувам

Спиеш ли додека ноќта ме гуши? Дишеш ли додека денот ме заслепува? Гледаш ли во виделина додека те држам во темнина?