Видео

(Филм) Излечи го стравот – Свети Лука (Воено-Јасенецки)

Во филмот „Излечи го стравот“, се прикажува драматичната судбина на големиот хирург и свештенослужител Валентин Филексович Воено-Јасенецки (Свети Лука Кримски). Младиот доктор Валентин Филексович Воено-Јасенецки, заедно со својата сопруга и четирите деца, доаѓа…

За Женикот Христос – Јагнето Божјо

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол) Превод: Протоѓакон Драган Ѓоргиевски

Сесилниот цар

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол)

Дозволете Ми да се радувам со вас!

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол) Превод: Протоѓакон Драган Ѓоргиевски

Митрополит Антониј Сурожски – Интервју за страдањето и љубовта во христијанството

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол) Превод: Влатко Стојковски Обработка: Протоѓакон Драган Ѓоргиевски

Божик