Свети Наум Охридски, Чудотворец – Архиерејска Вечерна во Битола

На 02.07.2024 г., во предвечерието на празникот, кога го празнуваме споменот на Светиот Наум, Охридски Чудотворец, Митрополитот Преспанско-пелагниски г. Петар отслужи празнична Вечерна богослужба во манастирот Св. Наум, во Битола.