Настани

skopje051220141

Одбележување на патрониот празник на Богословскиот факултет „Св. Климент Охридски“

На 05.12.2014 година на Православниот богословски факултет во Скопје, во рамките на чествувањето на свети Климент Охридски, беше одржана свечена академија. На присутните со пригодно слово им се обрати Архиепископот Охридски и Македонски…

Biljana1

Промоција на книгата „Битолската Богословија, св. Јован Богослов“ (1922-1941) од м-р Билјана Петковска

На Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ (свечена сала архиепископ Доситеј) на 27 ноември 2014 година (четврток), со почеток во 12,оо часот, беше промовирана книгата Битолската богословија „Свети Јован Богослов“ (1922-1941) од м-р…

koncetbitola2

Празничниот Валаамски хор, во Македонија

На 23 и 24.10.2014 г, Рускиот празничен хор на Валаамскиот манастир одржа концерт во Прилеп и Битола.

proskicev2014 13

Собор на Сите Македонски светители!

Семакедонски црковно-народен собор во Кичево! На 05.10.2014 г, на празникот на Соборот на сите македонски Светители, во манастирот на Пресвета Богородица – Пречиста во Кичево се одржа Семакедонски црковно-народен собор.