Празничниот Валаамски хор, во Македонија

На 23 и 24.10.2014 г, Рускиот празничен хор на Валаамскиот манастир одржа концерт во Прилеп и Битола.

Меѓу многубројните гости и посетители, присуствуваа и митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, и Неговата екселенција, рускиот амбасадор Олег Николаевич Шчербак со семејството.
Со неговата извонредна изведба, хорот ја претстави во најдобро светло Света Русија, која со својата широка душа, допре и до Македонија.
Програмата беше составена од црковни и народни песни, кои подеднакво ја восхитија публиката. Пренесуваме дел од атмосферата.

[nggallery id=64]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3GhNATDfzOM&index=4&list=UUtVUlMHSMM_FCf-4xvzFlQw[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=D26c04Ubqos&index=2&list=UUtVUlMHSMM_FCf-4xvzFlQw[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4jdvZURFsck&list=UUtVUlMHSMM_FCf-4xvzFlQw&index=1[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TQN3qK5WTI0&index=3&list=UUtVUlMHSMM_FCf-4xvzFlQw[/youtube]