Промоција на книгата „Битолската Богословија, св. Јован Богослов“ (1922-1941) од м-р Билјана Петковска

На Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ (свечена сала архиепископ Доситеј) на 27 ноември 2014 година (четврток), со почеток во 12,оо часот, беше промовирана книгата Битолската богословија „Свети Јован Богослов“ (1922-1941) од м-р Билјана Петковска, секретар на Факултетот.

Промотори беа: Неговото Високопреосвештенство Митрополит Преспанско-пелагониски и администратор Австралиско-новозеландски господин Петар и професор д-р Димитар Ќорнаков. Програмата ја водеше ѓаконот Александар Димитријов.

Biljana

Biljana2

Biljana5

Biljana6

Книката ја отпечати Книгоиздателство „Култура“ од Скопје.

Biljana11

Посетеноста беше голема, а задоволството огромно, бидејќи промоторите дадоа мошне позитивно мислење за книгата на м-р Билјана Петковска, затоа што нејзината студија пополнува една празнина која недостасуваше во црковно-народната историографија на Македонија.
Книгата е достапна до секој еден добронамерен читател и истражувач во книжарниците на „Култура“ од Скопје.

Biljana3

Biljana7

Biljana10

Biljana8

Во соработка со Премин Портал