Панихида во спомен на сите загинати бранители на Татковината

На 25.04.2016 г, саботата пред Цветници, кога си спомнуваме за воскреснувањето Христово на Лазар, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Панихида за загинатите бранители за Татковината, во црквата Света Петка, с. Лениште – Прилеп.

Во беседата после Панихидата, Владиката зборуваше за погрешното поимање на слободата, во чие име, а за своја лична корист, многумина се подготвени да газат и преку невини човечки животи, фрлајќи ги луѓето во братоубиствена војна, од која корист би имале само непријателот на родот човечки.

P1280332

Во целост, беседата можете да ја преслушате на следниот линк:

Беседа на Панихида за сите упокоени бранители на Татковината