Упокоени бранители на Татковината

zadusnica

Панихида во спомен на сите загинати бранители на Татковината

На 25.04.2016 г, саботата пред Цветници, кога си спомнуваме за воскреснувањето Христово на Лазар, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Панихида за загинатите бранители за Татковината, во црквата Света Петка, с. Лениште – Прилеп.