Зошто се молиме на светителите? – протоереј Владимир Головин / Видео

Зошто и како ги упатуваме нашите молитви кон светителите, а не само директно на Бога, ни зборува о. Владимир Головин од рускиот град Болгар, познат проповедник и духовник, кој веќе 30 години со своите духовни чеда ја возобновува традицијата на молитва по согласност и заедничкото решавање на многу проблеми и прашања од духовниот живот. 

Достапен е превод на македонски јазик.