Слепче

slika utro

Раскол

Те сретнав недалеку Само не измерив далечина Се разминавме за малку Иако надвор беше полна месечина.

ewryh

Поплака – песна

Не престануваат молњите А уште помалку искрите Нема крај на приговорите И така во недоглед се неволјите.

gjse

Гласот од пустината

Денес не замирај те молиме – не молкнувај, запрети покарај со вистината удостојувај.

0-02-05-f10c1825e2f0bcf60c54fc6af00836ab5c3bdf2936a8ece77fb86dcb1e6c81d3_full

Народи

Кога раскажавте за себе Кога се протумачивте, Побаравте корени свои Изнедрени во мисли умствени ?

0-02-05-be401e10bc21998cb63c69c1741df25c52dc3fb98ad8659abbb8a2544add88bb_full

Тишина

Тивко ветре нешумливо Извира за трагач непрестајно Широко раце распростира Игра е за неа секоја промена, Наоколу сегде ме бара А кога ме најде, не ме остава

slep

Духот – прва мисла

Незадржлив Секаде присутен Неподмитлив Вистината го прати везден.

empty tomb

Гороцвет – Св. Марија Магдалина

Лудост беше истерана кога до премудрост се допре, слобода беше подарена кога блиску до вистина се најде.

0-02-05-e8e0f71dee81ef75a4d6741a44d78d9e27a2a0c4fa430e71e9ff481d8622af5e_full

Ревност – На Св. Илија

Единствено тебе величание се двоумам да ти вознесам, ти кој го туркаш нашето бреме а ме оставаш со духот мој по тебе да талкам.