Слепче

0-02-04-69c67674eb9fe0ff9efb0de96da48920a997583c87ce50f10c92c40445e16154_full

Драма

Многуглаголиви говорници повишиле гласови до небеси, рашириле раце до немајкаде мисли им одлутале во беспаќе.

0-02-05-0a00bd34c50b2a3cebdf1681d5b5832c30c2c9ac861eb6670f47bee3a1537d23_full

Сенка

  Ме следат зборови Искажани од усти човечки, Ме следат очи натажени Обвинувачки погледи

sveti naum

Помеѓу

Св. Наум

0-02-04-5a087b4995527ccce48735e7994c10857554f183ead5932aad1f1b9ed654e503_full

Нема

Не сакам да пишувам песни тажни, кои хранат очи влажни ненамерно ги обликувам.

0-02-05-c29ba14243ac4d4d7c5352c4559900b3d38ff8537f3e1f6c9c2c47bb65ed4f45_full

Не сонувај

Кој ли ме разбуди во ноќва? Кој ли немир се спушти над мојата глава сонлива Дали е тоа заборавен грев Несознаен во моето срце Или е тоа голем змев Чиј здив треба да…

slepche

Ликот

на Св. Архангел Михаил

slepce

Лек

Не сум сигурен, А слушнав од некаде Не е најприфатен А се употребува од немајкаде

sveta-ekaterin

Прстен

Св. Екатерина Tивко ветре нѝ испраќаш очи сонливи да нѝ размрдаш, од зачмаеност нè подигнуваш насмевка од небо нѝ подаруваш.