семејство

christmas-angel

„Божиќниот Ангел“ – краткометражен филм за деца

Како да го дочекаме Божиќ и да се дружиме со ангелите, кои се поклониле на Рождеството Христово? Една  студена зимска Бадникова вечер, малечката Мањечка на прошетка со нејзината дадилка,

[ File # csp0237143, License # 3052827 ]
Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php)
(c) Can Stock Photo Inc. / sruce2638

Леб и путер

Маж и жена проживеале заедно педесет години. Во денот на нивната педесетгодишнина, по обичај, жената испекла едно малечко лепче. Тоа го правела секое утро. За доручек, го пресекла лебчето на две, ги намачкала…

BoeCJ1L_bI8

Запознавање – о. Андреј Конанос

Еднаш, го прашав еден човек: – Ја сакаш ли својата жена? Тој одговори: – Да, ја сакам! – А како ќе го докажеш тоа?

family-portraits-fall-2010

Драги родители – Игумен Евмениј (I дел)

Драги мои родители! Не ме галете, со тоа само ме расипувате. Многу добро знам дека не е можно да ми се даде сè што барам. Едноставно, јас ве искушувам.

GFyxZfIOoaE

Православното воспитување и светот околу нас – отец Серафим Роуз

  Секој што ќе погледне на нашата современост од перспектива на нормалниот живот што порано го воделе луѓето, не може а да не остане запрепастен од тоа колку она што е нормално, денес…

205036.b

Јован градителот и неговата Надежда – и нивните 18 деца

Свештеникот Јован Осјаков со неговата сопруга Надежда, се татко и мајка на 18 деца. За нивниот несекојдневен живот, за предизвиците, проблемите и радоста со кои се соочуваат во него, ќе ни раскажат во…

Love_Creative_Photography_c2560x1600

Со малку љубов, голема среќа – Свештеник Павел Гумеров

Кога сме биле заљубени, заради своите љубени сме биле подготвени на сѐ: сме говореле еден на друг пријатни и убави зборови, сме подарувале подароци, сме одделувале многу време и внимание едниот на другиот-…