„Божиќниот Ангел“ – краткометражен филм за деца

Како да го дочекаме Божиќ и да се дружиме со ангелите, кои се поклониле на Рождеството Христово?

Една  студена зимска Бадникова вечер, малечката Мањечка на прошетка со нејзината дадилка, крај снежниот мост ќе сретне една сиромашна жена. Тогаш, малечкото девојче ќе го дочека најубавиот Божиќ во нејзиниот живот, а децата на сиромашната вдовица ќе видат ангел.

Ви предложуваме еден краткометражен филм за деца, кој ќе ги стопле вашите домови, чекајќи го Рождеството Христово:

(преводот на македонски може да го вклучите на CC, во десниот долен агол од видеото)