семејство

11182180_10152906064707426_1266725953489927872_n

Nein Heil Hitler – историјата за човекот кој не го поздрави Хитлер

  Првата фотографија веројатно ви е позната, сите ја знаат – направена е на 13 јуни, 1936 година, во ден, кога од хамургското бродоградилиште, кое и припаѓаше на компанијата „Blohm & Voss“, слезе…

Father-Son1

Татко

Животот на еден татко, во 2 минути.

10151419_629859997083966_2145611044391409113_n

Служењето на децата

„Вистина, вистина ви велам: Ако не се вратите, и не бидете како деца, нема да влезете во Царството Небесно“. (Мт. 18, 3)

6631

Ешко и Мешко – (За пријателството)

Само уште малку – и ќе се појават ѕвездите. Ќе исплива месечината и ќе заплови, нишајќи се, над тивките есенски полиња. Потоа месечината ќе ѕирне во шумата, ќе почека малку, закачувајќи се за…

140

Како да погледнете надвор од интернет прозорчето, и да не ве нервираат децата?

Комуникацијата преку мрежите, која многумина од нас ја избираат како одмор од домашната рутина, воопшто не ни помага да се одмориме, смета Елена Фетисова.