Писма

pechatnica rose

Од Писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 19-то

Од Писмата на отец Серафим Роуз 13/26 октомври, 1964 г. Празнување на Иверската икона на Мајката Божја. Драг брате во Христа, Глеб! Вчера дојдоа нашите печатачи, и добро поработија. Ако ни помагаат многу,…

serafim rose sell

Од Писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 18-то

23 септември/6 октомври 1964 г. Драг Глеб! Не му пишувај на владиката Виталиј, пред да дојдеш тука овој викенд. Тој ни испрати збунувачка сметка, и треба да ја исправиме. Не се сеќавам, што…

serafim rose

Од Писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 17-то

9/22 септември, 1964 г. Драг во Христа, брате Глеб! Слава Му на Господ! Печатницата веќе е купена и ќе ја донесат (се надевам) во четврток. (А ако не ја донесат тогаш, веројатно, нема…

serafim rose

Од Писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 16-то

20 јули, 1964 г. Свети пророк Илија. Драг во Христа, брате Глеб! Чекав некакви интересни новости, пред да ти напишам, но ништо интересно не се случи, затоа ќе ти напишам, тоа што има….

pechatnica rose

Од Писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 15-то

Велика Среда. Драг Глеб! Вчера, продажбата помина добро (35 долари) – имаше река од народ да купат разгледници, а денес, три часа нема никого.

serafim rouz

Од Писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 13-то

21 февруари / 3 март. Вторник, утро. Драг Глеб! Денес, изутрина дојде пратка од Џорданвил, но не можам да ја подигнам до утре.

serafim rose sell

Од Писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 12-то

Свети Три Светители: 30 јануари / 12 февруари, 1964 г. Драг во Христа, брате Глеб! Денес ги добив првите англиски книги за нашиот фонд, три примероци од „Паломник“, купени на кредит во англиската…

serafim020920123

Од писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 11-то

011. 22 јануари /4 февруари 1964 г. Драг во Христа, брате Глеб! Многу сум среќен, што најде и човек, кој со ентузијазам го прифати нашиот проект, но мене малку не ми е јасно,…