Писма

sv_ignatij-brj-224x300

За красноречивоста како дар Божји – Свети Игнатиј Брјанчанинов

Писмо до Антониј (Бочков), игумен на Кременскиот манастир ,,Св. Јован Богослов” Почитуван, Високопреподобен отец Антониј! Од сѐ срце Ви благодарам што ме посетивте мене грешниот. Посетата ми пружи вистинска утеха. Посебно Ви сум…

serafim rose sell

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 35-то

17/04 април, 1970 Св. Јосиф и Георгиј Драг отец во Христа, Серафим [Бобиќ], Благослови, отче! Радувајте се во Господа! Не можеш да си ја замислиш радоста и воодушевувањето кога го добивме твоето писмо…

serafim rose

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 34-то

  3/16 Април, 1970 Свети Никита Почитуван Отец Давид [Блек]! Ти благодариме за твоето писмо, кое го добивме истовремено со февруарското издание на „Православна Црква.“ Не кажа што мислиш за нападот на отец…

serafim

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 32-ро

Март 23 / април 5, 1970 4-та недела од Великиот пост Почитуван Отец Давид [Блек]! Ви благодарам за вашето писмо, кое го прочитавме со голем интерес. Ја цениме вашата искреност во разговорот со…

pechatnica rose

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 30-то

Март 16/29, 1970 3-та Недела од Великиот Пост Драг во Христа, отец Фотис, Радувај се во Господа! Испраќаме поздрави во името на Господ Исус Христос. Многу бевме среќни што добивме одговор, и уште…

rose

Од Писмата на отец Серафим (Роуз) / Писмо 29-то

Март 8/21, 1970 Св. Теофилакт Ваше Преосвештенство (eпископ Теодосиј од Алјаска): Ви благодариме за Вашиот учтив одговор на нашето писмо, пратено преку отец Давид Блек. Особено сме трогнати од иконата на Св. Теодосиј,…