Видео

Дали си спасен?

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол) Превод: Протоѓакон Драган Ѓоргиевски

Молитвена проповед за болните девојчиња

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол) Превод: Протоѓакон Драган Ѓоргиевски

Како поверував во воскресението – Митрополит Јован од Темишвар (Романска Православна Црква)

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол) Превод: Протоѓакон Драган Ѓоргиевски

„Валаам“ – нов документарен филм

„Судбината на Валаам е судбина на Русија“, а тоа најдобро се огледува во најновиот документарен филм на Андреј Кондрашов за Валаам, кој во поширокиот православен свет е познат и како Северна Света Гора.

Светете!

Светете. И кога ќе останете сами, и кога тоа изгледа како единствена светлина во мракот.

Чудото во затворот на Велигденската ноќ

Отец Георгиј Калчу е еден од најголемите исповедници на Христијанството, кој помина 21 година од својот живот во повеќе комунистички затвори за верата во Христа. Во оваа снимка, тој се сеќава како во…