Видео

Осамен волк

(Од богољубивата поезија »Манастирски води« на сестринството од Слепченскиот Претеченски манастир)

Дали си спасен?

(преводот можете да го вклучите на CC во долниот десен агол) Превод: Протоѓакон Драган Ѓоргиевски

„Валаам“ – нов документарен филм

„Судбината на Валаам е судбина на Русија“, а тоа најдобро се огледува во најновиот документарен филм на Андреј Кондрашов за Валаам, кој во поширокиот православен свет е познат и како Северна Света Гора.