Предавање на тема: „Божјата љубов“ и новојавениот светител Кипријан Слепчански (АУДИО)

На 24.03.2017 г., во просториите на Центарот за веронаука, „Св. Јован Богослов“, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар одржа предавање на тема „Божјата љубов“, која изобилно се излева во животот на Неговите светии.

Во тој дух, Владиката спомна и за животот на новојавениот свештеномаченик Кипријан Слепчански, чие официјално прославување ќе се одржи на 30.04.2017 г. 

Во целост, предавањето можете да го проследите на линкот подолу:

Предавање на тема: „Божјата љубов“ и новојавениот светител Кипријан Слепчански

P1400101 P1400102 P1400105