предавања

P1400108

Предавање на тема: „Божјата љубов“ и новојавениот светител Кипријан Слепчански (АУДИО)

На 24.03.2017 г., во просториите на Центарот за веронаука, „Св. Јован Богослов“, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар одржа предавање на тема „Божјата љубов“, која изобилно се излева во животот на Неговите светии. Во тој…

P1170059

Предавање на Митрополитот г. Петар во Македонската Православна Богословија

На 27.04.2015, кога Светата Православна Црква го слави споменот на светиот Мартин папа Римски и светиот маченик Ардалион Глумец, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско – Пелагониски г. Петар одржа предавање во просториите на Македонската…

osvetuvanje_komfi_angel5

Предавање на тема „Благодатта Божја – цел на христијанскиот живот“ во Комфи Ангел, Прилеп

На 25.03.2015 година, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, традиционално, по покана од сопственичката на фирмата г-ѓа Ирена Јакимовска, одржа предавање пред вработените во фирмата Комфи Ангел во Прилеп, на тема „Благодатта Божја – цел…