Старец Пајсиј Светогорец

gerodas_paisios91

За шеговитите поуки на старец Пајсиј

Многу е напишано за блаженопочинатиот старец Пајсиј, кој со своите просветлени поуки утешил, советувал и дал спокојство на толку многу души, како што кажуваат и многу негови духовни чеда. Основната старечка особина била…

starec pajsij razgovor

Радост поради прифаќање на неправда

  Старче, кога со благодарност го прифаќам укорот поради грешката која ја имам направено, дали тогаш тоа што го чувствувам е чисто и без заблуда?