Служењето на децата

„Вистина, вистина ви велам: Ако не се вратите, и не бидете како деца, нема да влезете во Царството Небесно“.
(Мт. 18, 3)

Децата можеби не биле сведоци на Распетието и Воскресението, но и не знаејќи, кога го виделе Христос, први Го прославиле како Цар и Господ.

Во приложение, еден ден од животот на едно православно семејство, во Белорусија.

[youtube]https://youtu.be/T_Z6bbrHKag[/youtube]