Чуда

nektarios aigina

Големо чудо на свети Нектариј Егински во наше време

 Светиот митрополит Нектариј, кој починал во 1920 г – повеќе од една недела служел во еден храм во Грција! Веќе ни е познато, дека свети Нектариј го почитуваат во Грција како голем чудотворец….

gavriilurgebadze

„Ајде, јас сега ќе те излекувам…“ – од чудата на старец Гавриил Ургебадзе

Се запознав со Ираклиј Гоголадзе во манастирот Самтавро. Сосема случајно, овој 25 годишен младич дојде кај мене со зборовите: „Знаете, со мене старец Гаврил направи повеќе чуда… Слушнав, дека се прави зборник, каде…

Иоанн Кронштадтский святой праведный;

Примери на чудесната помош по молитвите на Свети Јован Кронштадски (продолжение)

  О. М. Белјаев наведува еден важен случај од животот на отец Јован. Благодарејќи на интригите на непријателите на отец Јован, против него била донесена тужба поради различни нарушувања на црковниот Устав и…

image

Неверојатно чудо по застапништвото на свети Никола (ВИДЕО)

19 октомври, 2009 г, во Перм се случил многу сериозен настан. Утрото, во понеделникот, на автобусот, кој одел по централната улица на градот Перм, му се заглавила педалата за гас, и автобусот не…

svetinikola

Тато, ова е тој! – чудо на св. Никола

Своевремено, оваа случка ми ја раскажа јеромонах Теофилакт (Белјанин), кој се подвизуваше во Псково-Печерскиот манастир. Таа влезе во неговиот ракописен зборник „Ова се случи во наше време“.

kronstadski

Примери на чудесната помош, по молитвите на Свети Јован Кронштадски

Еднаш, додека живеев во Бугарија, бев и кај еден баќушка, кој служеше во рускиот храм и видов на неговата маса книга „Два дена во Кронштад кај отец Јован Кронштадски“. Го замолив отецот да…

sveti nil mirotochivi

Свети Нил Мироточиви – малечко чудо

Роден е во Мореја. Како јеромонах дојде на Света Гора заедно со својот чичко. Се подвизуваше како пустиник во пустото место наречено Свети Камења. Кога се упокои од него потече миро во такво…

gavriil urgebadze

По вторпат се појавува образот на старец Гавриил Ургебадзе

Вчера, во манастирот Самтавро, каде што се наоѓаат моштите на старецот Гавриил, неговиот образ се појавил на таванот. Неколку дена претходно – на подот.