За Црквата во Хонгконг – ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ

Дали е позната Православната Црква во Хонгконг? Каков е животот во православната парохија во „Азијатскиот град од светот“? Како се поврзани судбините на Кинеската Православна Црква и Хонгконг? За тоа може да погледнете во следниот документарен филм, создаден по интервјуто на Марија Свешникова со настојателот, духовенството и парохијаните од православната општина во Хонгконг. Голема благодарност до отец Дионисиј Поздњаев и Црквата во Кина. Бог да ги укрепи во нивниот рамноапостолен труд!

(За филмот, достапен е превод на македонски јазик, кој може да го вклучите на CC)