Мисионерство

denispozdnyaev

За Црквата во Хонгконг – ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ

Дали е позната Православната Црква во Хонгконг? Каков е животот во православната парохија во „Азијатскиот град од светот“? Како се поврзани судбините на Кинеската Православна Црква и Хонгконг?

nikolajjaponski

Љуби ги луѓето, биди храбар и работи напорно – трите методи на Св. Николај Јапонски

“ Тој копнееше да го проповеда Евангелието на оние, кои не го слушнале. “ Затоа еден историчар го опиша Свети Николај Јапонски како еднаков со Апостолите, кој го засади Православното Христијанство во Јапонија…

nikolaj3

„Малку сте? не плашете се!“ – Поуки од свети Николај Јапонски до младите мисионери

  „Ние имаме посебна земја, посебна религија, христијанството не ни треба!“ Јапонија, на почетокот на XX век – како и современа Русија – ги поминала етапите на љубопитство кон сè што е туѓоземско….