Отец Анатолиј Кунг

denispozdnyaev

За Црквата во Хонгконг – ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ

Дали е позната Православната Црква во Хонгконг? Каков е животот во православната парохија во „Азијатскиот град од светот“? Како се поврзани судбините на Кинеската Православна Црква и Хонгконг?

xw_1386749

Свештеник Анатолиј Кунг – Немаме право да ја заборавиме историјата на Православието во Кина

Во 2003 година, во Хонгконг пристигна свештеникот Дионисиј Позднјаев. Тој отвори тука храм во чест на апостолите Петар и Павле и започна со формирањето на локална православна општина. А во декември, 2014-та година,…