Оформена група која ќе го изучува источното-црковно пеење

Вчера, на 17.09.2016 г., успешно заврши и втората аудиција за курсевите за источно-црковно пеење. Оформена е група од 12 души, и курсевите се очекува да започнат до крајот на месецот. Часовите ќе се одржуваат во просториите на старата Битолска Богословија, во просториите во кои некогаш предавал и св. Јован Шангајски (Битолски). 

Честитки до примените кандидати, и понатамошни успеси, по молитвите и благословот на св. Јован.

Останатите заинтересирани, ги замолуваме, најдоцна до 30.09.2016 г., да го потврдат своето присуство.

Контакт адреса: mitropolija.bitola@gmail.com

20160917_112147 20160917_112222 20160917_11223320160917_113721