Источно-црковно пеење

20161101_195630

Успешен почеток на курсот по Источно-црковно пеење во Битола

Од 14 октомври, 2016 г., во организација на Митрополијата на Преспанско-пелагониската Епархија започнаа курсевите по источно-црковно пеење. 

20160917_113721

Оформена група која ќе го изучува источното-црковно пеење

Вчера, на 17.09.2016 г., успешно заврши и втората аудиција за курсевите за источно-црковно пеење. Оформена е група од 12 души, и курсевите се очекува да започнат до крајот на месецот. Часовите ќе се…