Цветници во Сирија – Христијански храм опстрелуван за време на богослужбата

Ал Каеда и Сириската опозиција ги опстрелуваат христијанските храмови за време на богослужбите.

Вчера дента, на празникот Цветници, во храмот на Светите апостоли Петар и Павле, во градост Скалбија, Сирија, населен со православни христијани, (кој се наоѓа на 50 километри од градот Хама, кој пак се смета за центар на сунитскиот ислам во Сирија), беше прекината светата богослужба заради ракетни истрели врз црквата. А внатре, верниците пеат „Зашто со нас е Бог“ и се молат на Христос, да ги вразуми народите.

osana1

Тоа се луѓе, кои се уподобиле на децата што викале: Осана на Синот Давидов! – и кои продолжиле тоа „Осана“ да го сведочат, и на, за нив секојдневниот, Велики Петок.

Видеото можете да го проследите на нивната официјална фејсбук страница,

Тука: شبكة أخبار السقيلبية

 

Извор: http://dobrotoliubie.com