гонење на христијаните

osana

Цветници во Сирија – Христијански храм опстрелуван за време на богослужбата

Ал Каеда и Сириската опозиција ги опстрелуваат христијанските храмови за време на богослужбите. Вчера дента, на празникот Цветници, во храмот на Светите апостоли Петар и Павле, во градост Скалбија, Сирија, населен со православни…