Сирија

osana

Цветници во Сирија – Христијански храм опстрелуван за време на богослужбата

Ал Каеда и Сириската опозиција ги опстрелуваат христијанските храмови за време на богослужбите. Вчера дента, на празникот Цветници, во храмот на Светите апостоли Петар и Павле, во градост Скалбија, Сирија, населен со православни…

47_Thinker

Меѓурелигиозниот совет на Русија: Русија да помогне во ослободувањето на Сирија од заканите на тероризмот

Изјава на Меѓурелигиозниот совет на Русија, во врска со донесувањето на одлуката, од страна на Советот на Федерацијата на Федералното Собрание на Руската Федерација, за користење на Вооружените сили на РФ зад границите…