Цветници

17799007_1662440470728713_293984729017445901_n

Господ влезе во Ерусалим

Природно е, на крајот на Четириесетницата да чувствуваме некаква измореност, па дури и изнемоштеност, но сепак треба да најдеме во себе сили и вдахновение, достојно да го сретнеме Христос, Кој оди на доброволно…

osana

Цветници во Сирија – Христијански храм опстрелуван за време на богослужбата

Ал Каеда и Сириската опозиција ги опстрелуваат христијанските храмови за време на богослужбите. Вчера дента, на празникот Цветници, во храмот на Светите апостоли Петар и Павле, во градост Скалбија, Сирија, населен со православни…

vhodgospoden

Цветници – долго влегување во Ерусалим

Празникот на влегувањето Господово во Ерусалим. Тој вход е доста долг. Затоа што Христос Спасителот оди низ цела света земја. Неговата крсна литија започнува. Тој оди со учениците, застанува на едно место, каде…