Полезно „Селфи“

„Тоа што ги навредува моите религиозни чувства, секој ден го гледам во огледало“
(ѓакон Андреј Кураев)

Затоа што секојдневно паѓаме на испитот, кога треба да ја посведочиме христијанската љубов и достоинство.

Следното огледување во огледалото, да се потсетиме на тоа, дека Оној што луѓето треба да го видат во нас, не е праведникот во нас, или добродетелниот помошник, туку Оној Кој нашите слабости ги распна на Крст, единствениот Виновник за нашето спасение и Дарител на секое добро – Исус Христос.

(Великопосна шега)

Подготвил: Златко Дивјаковски