Поддршка, Ставови и Мислења од Свештенството на Австралиско-Новозеландската Епархија за ставот на Синодот

На 21.10.2015 година, Епархиското свештеничко собрание на Австралиско-Новозеландската Епархија одржа седница, на која го изрази својот Став околу последната одлука на Синодот. 

Соопштението од Седницата го приложуваме во целост:

Stav od svestenicko sobranie na MPCEANZ

img011 img012

 

Извор:  http://www.mpceanz.org.au

Поврзано:

Соопштение од Светиот Синод на МПЦ

Прес-Конференција на Митрополитот Петар за Ставот на Синодот