Соопштенија

Поддршка, Ставови и Мислења од Свештенството на Австралиско-Новозеландската Епархија за ставот на Синодот

На 21.10.2015 година, Епархиското свештеничко собрание на Австралиско-Новозеландската Епархија одржа седница, на која го изрази својот Став околу последната одлука на Синодот. 

5677-pokana-960x600-1

ПОКАНА

Почитувани верници, Ве покануваме да бидете дел од големото осветување на црквата „Св. Петка“ во населбата Точила. 23.10.2015година(петок) – 17.00 час вечерна богослужба – 18.00 час духовна акдемија