Неправда

starec pajsij razgovor

Радост поради прифаќање на неправда

  Старче, кога со благодарност го прифаќам укорот поради грешката која ја имам направено, дали тогаш тоа што го чувствувам е чисто и без заблуда?

photo_verybig_773564-1

11 Септември – Триумф на неправдата

Во оваа епизода, На кафе со сестра Васа ќе се запознаеме со житието на св. Теодора Александриска и со тоа, кој е начинот да се справуваме со неправдите во нашиот живот.