28 noemvri 2014

Господ не бара правила, а посебно не од болните и слабите – но смирението е неопходно секогаш, тоа ќе го дополни и недостатокот на правила. Во што се состои смирението – да се сметаме за полоши од сите, никого да не осудуваме, да не роптаме и т.н.
Преп. Макариј.