ЛГБТ

sinod bpc

Бугарската Православна Црква со Став против Истанбулската Конвенција

Неодамна, по македонските медиуми беше бегло спомнато за ратификацијата на Истанбулската Конвенција и од Парламентот на Република Македонија. Под превезот на заштита на правата на „жените и децата“, кои и сега ги предвидуваат…

kol_cr-600x400

Грчките камбани една недела ќе бијат во знак на протест против Законот за промена на полот

По благослов на митрополитот Калавритски Амвросиј, свештениците од митрополијата, една недела ќе бијат во камбаните по три минути секој ден, протестирајќи против законот за легализација на промена на полот во Грција. Тие исто…

Epistasiya-2017-13_images_Пресс-Центр_NovostiAfona_Epistasiya_thumb_medium220_0

„Ако ние не се спротивставиме, ќе станат од гробовите предците наши“ – Кинотот на Света Гора против предлог-законот за „промена на полот“

Свештениот Кинот на Света Гора Атонска од името на сите 20 светогорски манастири, на 5 октомври 2017 г. официјално се обрати до пратениците на парламентот и членовите на владата на Грција со призив…

romfea

Грците се побунија против новиот закон „за слободна промена на полот“

Јавните и црковни личности, претставниците на интелегенцијата и верниците од Грција се навредени во врска со новиот закон „за слободна промена на полот“, кој беше усвоен од страна на грчкиот парламент при првото…

258580.b

Во Грција, Православната Црква протестира против пропагандата на Содомија во училиштата

Грчката Православна Црква продолжува да протестира против одржувањето на тематска недела во училиштата, со наслов „Телото и идентитетот“, во рамките на која професорите ќе ги научат децата под повозрасните класови на толерантност кон…