Филм

za imya moe

За Моето име – филм што ќе го омекне вашето срце / со македонски превод

Историја за едно малечко девојче и нејзиното тешко детство. Кога на патот на повреденото детеце се појавува отец Александар, стариот селски свештеник, започнува нова историја – историја на доверба и љубов.

„Вознесение Господово“ – документарен ФИЛМ на митрополитот Иларион Алфеев, со македонски превод

На врвот на Елеонската гора, во црквата на Вознесението, се наоѓа христијанска светиња, која руските богомолци секогаш ласкаво ја нарекуваат „Стапалка“. Се смета, дека тоа е отпечаток од левото стапало на Исус Христос,…

aIxSwUcgVIg

„Поп“ – руски филм (со македонски превод)

Јуни 1941 г., малечкото село Тихое на границата со Летонија. Настојателот на малата парохија о. Александар води секојдневен разговор со матушка Алевтина, зафатен е со обични секојдневни работи. По два часа тој ќе…

6631

Ешко и Мешко – (За пријателството)

Само уште малку – и ќе се појават ѕвездите. Ќе исплива месечината и ќе заплови, нишајќи се, над тивките есенски полиња. Потоа месечината ќе ѕирне во шумата, ќе почека малку, закачувајќи се за…