Актуелности

DecaBezRoditeli_01

Посета на штитениците при Домот за доенчиња во Битола,

Негвото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско Пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар, ги посета на штитениците при Домот за доенчиња во Битола, и штитениците при Заводот за рехабилитација на слух говор и глас.

Bozik_Sv_Dimitrij_Bitola_01

Божикни активности

На 07.01.2013 година, (Рождество Христово-Божик) Неговото Високо преосвештенство Митрополитот Преспанско Пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар, отслужи Празнична Божествена Литургија во Соборниот храм посветен на “Светиот Великомаченик Димитриј“ во Битола.