Божествена Литургија во Света Троица (Руската црква)

На 02.07.2017 г., во Четвртата недела по Педесетница, кога го празнувавме споменот на светиот отец наш Јован Шангајски, Битолски, во храмот Света Троица (Руската црква) во Битола, каде се одвивало неговото служење како јеромонах, беше отслужена Празнична Утрена и Божествена Литургија.

На Литургијата чиноначалствуваше Архиерејскиот заменик, протоереј-ставрофор о. Никола Грамбозов. Помазани со масло од кандилото на светиот Јован Шангајски, верните го понесоа неговиот благослов и му заблагодарија на Бога.

Свети отче наш Јоване, не престанувај да се молиш на Бога за нас!

19622453_1369339496448721_282621635_n 19691271_1369339373115400_2082561394_n 19758123_1369689166413754_1470644830_n

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА