Првпат по 100 години – Божествена Литургија во Ермитаж

На 11 мај, 2017 година, во домашната црква на руските императори во Државниот музеј Ермитаж, за првпат, после 100 години од Револуцијата, во 1917 г., беше отслужена Архиерејска Литургија. 

По покана на директорот на музејот М. Б. Пиотровски, на Литургијата чиноначалствуваше ректорот на Санкт-Петербургската Духовна Академија, архиепископот Петергофски Амвросиј.